top of page
58663945_2700206646673371_66893041377979

Relația muzicienilor din Muntet s-a consolidat in jurul interesului comun de a crea muzica prin improvizatie si dorinta de a fi mai aproape de libertate si iubire. Din colectiv au facut parte artisti ca Albert Tajti, Michael Acker, Victor Stoica, Sian Brie, Laurentiu Cotac, Ferencz Aron sau Tibi Menyhart. Prima colaborare în formula actuală, alaturi de Alex Cos, Sándor László si Sergiu Fanica, s-a conturat cu aproximativ un an în urmă, iar experiența revelatoare a empatiei cu publicul și a naturii materialului abordat, i-a condus la decizia de continua in aceasta formula.

 

Conceptul formulei de față e un ritual și pleacă de la celebrarea sunetelelor rudimentare din jurul nostru, reflectând o interacțiune specifică muzicii creative, interesul principal fiind obținerea unui sound comun, dobândit atât în prezența cât și în lipsa completă a unui material prestabilit.

 

Vă așteptăm mereu la o reprezentare artistică a relației vitale dintre om și sunet.

Alex Munte - Saxofon Tenor

și-a început drumul muzical, într-un ansamblu instrumental de suflători. Timp de un an trăiește în București colaborând cu muzicieni ca Albert Tajti, Octvian Scurtu, Adálbert Cserkesz sau Petra Acker și participă în anul 2013 la „Festivalul International de Jazz” de la Sibiu, în formulă de trio, alături de Dávid Szederjessi și Adrian Neacșu, unde i se decernează titlul de „Best Instrumentalist Award”. În același an concertează la festivalul „Jazz and More”, alături de Michael Acker, Sian Brie și toboșarul polonez Michal Trela. Un an mai târziu înregistreză alături de Ana-Cristina Leonte Quintet primul album - „Secret Lover”, prezentat la „Bucharest Jazz Festival” (2014). Întors la Cluj formeaza in 2014 grupul "Muntet".

Alex Cos - Chitara


Şi-a început ascensiunea muzicală la vârsta de 14 ani, cochetînd cu diferite stiluri muzicale în diferite formule consacrate in sfera muzicii din Romania. A cântat la festivaluri ca Dorna Art, Basm Fest sau Street Delivery fiind prezent pe scena muzicii underground-ului românesc alaturi de Theory of Mind si Beats Remedy ca membru fondator. Incepand din 2014 canta giguri alaturi de artisti ca Ana Munteanu sau Victor Stoica si in 2020 se alatura grupului "Muntet".
 

Sándor László - Bass/Fx

venit din Sfantu Gheorghe, dintr-un mediu cu multa muzica si studii de clarinet si bass si unde participa printre altele la workshopurile lui Victor Toth, ajunge la Cluj si devine membru in formatii foarte relevante pentru scena muzicala contemporana - "FUNKorporation" si "Rubie". Canta cu regularitate in cele mai diverse proiecte si participa constant la Festivaluri atat in tara cat si in strainatate. Unul dintre basistii momentului!

Sergiu Fanica - Tobe/Fx

Fiind pasionat de muzica de mic copil el a inceput sa imite tobosari ca Mitch Mitchell/Jimi Hendrix si Bill Ward/Black Sabbath. In decursul anilor evoluând ca muzician si descoperind diferite genuri de muzica a inceput sa fie din ce in ce mai mult atras de elementul improvizatiei si fuziunea genurilor de muzica. In anul 2017 Sergiu a absolvit muzica, sectia de creativitate muzicala in Londra. Simtind nevoia de a trai experienta live a sunetului newyorkez in anul 2011 a initiat proiectul de Hip Hop/Jazz Beats Remedy in Cluj Napoca, trupa cu care este activ. Tot in 2017 a pus baza proiectului de Jazz Electronic Voyager || in care produce ,compune si canta live alaturi de Eamon Foreman in UK. Sergiu de asemenea este activ in alte proiecte de free jazz alaturi de saxofonistul Martin Clarke iar in Cluj Napoca alaturi de Saxofonistul Alex Munteanu..

bottom of page